En tavelvägg skapar ett personligare hem

Undrar du hur du kan få ditt hem att kännas mer levande och personligt utan att det kostar en förmögenhet? Ett enkelt sätt är att införskaffa olika posters och göra en tavelvägg. Det funkar extra bra i antingen sovrummet eller vardagsrummet. Välj gärna ett tema som avspeglar dig och dina intressen. Du kan till exempel köra på ett resetema och välja motiv som speglar platser som du har besökt eller drömmer om att resa till. Eller så kan du köra på ett svartvitt tema och blanda lite olika motiv som du tycker är vackra. Om du inte själv vet hur du ska utforma din tavelvägg finns det massvis av inspiration på nätet och på sociala medier.

Beställ dina posters på nätet

För att kunna skapa en tavelvägg måste du så klart ha en del posters och ramar. Hos Frameit.se hittar du ett stort utbud av snygga posters i olika storlekar. Du kan till exempel välja mellan stadsmotiv, texttavlor eller abstrakta motiv. Du kan även köpa tillhörande ramar, vilket är ett stort plus. De har dessutom en egen printstudio om du vill printa ut tavlor på familjen eller andra fina bilder som du har tagit själv.

Lek med olika formationer

När du väl kommit fram till vilka motiv du ska ha är det dags att välja hur tavlorna ska sitta. Beställ gärna lite olika storlekar för att skapa en mer levande vägg. Lägg ut alla tavlor på golvet innan du sätter upp dem på väggen och experimentera med olika lösningar. Kom ihåg att det alltid går att ändra om i efterhand om du skulle ändra dig längre fram. Tänk även på att anpassa väggen efter eventuella möbler som du har mot samma vägg. Om du har en hög bokhylla måste du se till att tavlorna inte stör denna på något sätt. Fundera även på hur tätt ihop du vill att tavlorna ska hänga. Det finns egentligen inget enkelt svar här utan det gäller att prova sig fram.