Så inreder du för barn

Barn växer, deras behov förändras, de utforskar världen och deras smak och intressen springer iväg i ny riktningar. Man kan alltså inte inreda ett rum för ett barn och tro att det ska hålla måttet särskilt länge. Hur hanterar man det? Här kommer vi att ge er våra bästa tips!Barn som leker med klossar

Satsa på basmöbler av hög kvalitet

 

En säng, förvaringsutrymmen och ett skrivbord är exempel på inredningsföremål som kan följa med under många år. Sittmöbler får du räkna med att byta ut oftare i takt med att barnet växer men det finns inget som säger att en tioåring inte kan ha samma säng som en tonåring. När barnet lär sig sova själv i en egen säng har de ett eget rum på allvar!

Förvaring är A och O

 

För att ett barn ska kunna utveckla känsla för ordning och reda och lära sig att hålla fint i sitt eget rum är det en fördel om viktiga saker har sin egen plats. Genomskinliga plastbackar med lock i olika storlekar kan vara perfekta för ändamålet och komma till användning i andra sammanhang i hemmet när barnet eller barnen blivit stora nog för lite “vuxnare” förvaringslösningar som bokhyllor och skåp. Om barnen vägrar att hålla ordning, trots att du skapat förutsättningar för det får du ta till mer drastiska åtgärder för att få barnen att städa upp.

Ha ett särskilt utrymme för pågående projekt

 

Att barn alltid ska plocka ihop efter sig efter avslutad lek kan vara mycket begärt och hindra dem från gå upp i kreativa projekt som de kan fortsätta med nästa dag. Stora teckningar, lego, pussel och pyssel är exempel på sysslor kan ge ett stökigt intryck men som har ett existensberättigande i ett normalt hem med barn. Så länge prylarna inte sprids ut över hela golvet.

Köp snygga tavlor online

 

Med posters från Desenio kan ni lyfta ett rum för barn till nya nivåer. Att det är så pass billigt med posters innebär att ni kan förnya rummet då och då med nya bilder som speglar barnets utveckling och aktuella intressen. Du kan välja mellan allt från klassiska barntavlor till pedagogiska planscher och idolbilder. Satsa på ramar så håller sig posters fina hur länge som helst. Ramarna kan dessutom återanvändas när motiven byts ut.

Inred tillsammans med barnen! 

 

Försök inte vara överdrivet smart när du planerar ett barnrum och inse att det är viktigare att barnen trivs och finner miljön inspirerande än att rummet lever upp till dina egna stilideal. Att planera ett rum och sedan inreda tillsammans med barnen ger er en chans att prata om viktiga saker och hitta trevliga lösningar tillsammans. Det gäller dock att inse att barn inte alltid är så konsekventa och att det gäller att hitta en balans mellan att bestämma själv och låta barnet göra det. 

Leksaker ska vara säkra

Slutligen vill vi passa på och påminna om att leksaker måste vara säkra. Det finns en hel del lagar och regler som gäller för leksaker som gäller för leksaker och om du beställer grejer på nätet från en butik i ett annat land är det inte säkert att de lever upp konsumentverkets krav.