Skapa en egen design – personifiera er inredning

En inredning där personligheten inte framkommer är som en tom behållare där allt är tillrättalagt, perfekt och stilrent, vilket kan vara snyggt på en bild i ett inredningsmagasin. Dock uppfattas en alldeles för opersonlig inredning oftast som både stel och steril. Följer man inredningstrenderna är det uppenbart att en blandning av personligt, nytt och gammalt verkligen är på tapeten i dubbelbemärkelse! Även gröna växter och att ta in naturen i inredningen skapar en större harmoni och ger en varmare känsla. Precis som föregående år är 2019 ett år där gröna växter fortfarande är en inredningstrend som håller i sig. Tänk även på att det är detaljerna i en inredning som verkligen skapar pricken över i:et, när det gäller att personifiera inredningen. Ett bra sätt att skapa ett mer personligt hem och en egen inredningsstil är att göra helt egendesignade föremål och förverkliga sina inredningsidéer i olika rum. Här kommer en del tips!

Rama in och häng upp!

I princip går allt att sätta i en ram. Tänk utanför den fyrkantiga gråa boxen och in i olika ramar. De kan vara runda, trekantiga, fyrkantiga eller rektangulära. Allt beror på vad som ska ramas in. Vad kan då ramas in tänker du? Ja, egentligen kan i princip allt ramas in eller avgränsas. Låt din egen kreativitet få flöda! Leta reda på gamla handskrivna brev, farmors olika bakrecept, frimärken, bokomslag, gamla filmisar, analoga fotonegativ, gamla cd konvolut eller vinylomslag. Skapa collage, en tavelvägg eller solitära vägginstallationer. En sak är säker, ditt hem blir vad du hänger upp på väggarna.

Rensa, sortera och flytta

En viktig anledning till att rensa och sortera är att hemmet och inredningen ofta förändras genom livets olika perioder. Inredningen av tonårsrummet, singel- eller samboendet ser i regel väldigt annorlunda ut och hur vi tänker att att hem ska se ut skiljer sig åt genom livsfaserna. Att flytta runt möbler, tavlor eller krukväxter och prova olika typer av möbleringar kan verkligen göra underverk för hur en inredning uppfattas och känns. Är det dags för en flytt och ett nytt hem? Vid varje flytt brukar tillvägagångssättet vara att rensa, sortera och ge bort. Att slänga bör vara det sista alternativet. För även om sakerna inte passar till det nya hemmets inredningsstil kan de passa in i någon annans hem och inredningsstil. Sortera, rensa och ge bort brukar vara en rätt påfrestande aktivitet och när flyttlasset ska gå kan det vara skönt att anlita en flyttfirma och kunna pusta ut. Kom även ihåg att använda rutavdraget när du ska flytta.

Personliga ljuskällor och lampor

Ett sätt att enkelt skapa personliga detaljer är att göra egna lampor och ljuskällor. En borrmaskin, limpistol och några olika mejslar är allt som behövs. Föremålet som ska bli en lampa kan vara en tekopp, en tallrik, en gammal plåtburk eller ihoplimmade gamla fotonegativ i formen av en lampa. När det gäller idéer till vad som kan bli en lampa är det verkligen endast din egen fantasi som begränsar!