Smarta inredningstips till hallen

Hallen är det första du kommer se när du stiger in i ditt hem. Detsamma gäller för gäster. Därför är det viktigt att hallen bjuder på en trevlig känsla. Men samtidigt bör den vara funktionell. Här kommer några tips på hur du kan inreda hallen på ett smart sätt.

Förvaring

Förvaring är någonting som du aldrig kan ha för mycket av. I hallen är det bra ifall du har en del förvaring eftersom de flesta av oss alltid lämnar våra jackor, skor och sådant innanför dörren. Vilken typ av förvaring du väljer beror på hur stor hallen är. Ett alternativ är en fin byrå med lådor där du kan lägga mössor, vantar och liknande. Du kan sedan dekorera uppe på byrån med en liten skål till nycklarna, ljus och kanske en växt. Skulle du inte ha plats för en möbel i hallen kan du hänga upp hyllor som du sedan ställer lådor eller korgar på.

Spegel

En annan sak som är bra att placera i hallen är en spegel. Det gör det möjligt för dig att ta en sista titt för att se att du ser okej ut, att du inte har glömt någonting. Den kommer även få hallen att kännas aningen större. Skulle du ha en väldigt liten hall kan det vara bra att välja en större spegel som du hänger upp på väggen. Eller varför inte en spegelvägg? Om du däremot har en stor hall kan det räcka med en lång, men smal spegel.

Sittplats

Oavsett hur gammal du är kan det vara smart att placera en sittplats i hallen. Det gör det lättare för dig ifall du behöver sätta dig ner för att ta på dig eller ta av dig skorna. Det kan också vara ett ställe att ställa ner saker ifall du skulle behöva det när du kommit hem efter storhandlingen.