Växter i inredningen

Det finns många anledningar att integrera växter i inredningen. Det går både att använda växter och blommor som inredningsdetaljer för att skapa en känsla men också för hälsans skull. Växter ger nämligen ett bättre inomhusklimat med en fuktigare och renare luft. Om du vill hålla dina växter vid liv finns det bra skötselråd från wexthuset.com som du kan läsa om och testa. För oavsett vilken anledning du har växter måste du sköta om dem på rätt sätt för att de ska överleva och se fina ut. Många säger att de inte kan sköta om växter men alla klarar av någon växt. Det gäller bara att hitta rätt sort som passar dig och hur du bor. Det gäller att skapa en rutin för själva skötsel för om du klarar av att borsta tänderna kommer du klara av att hantera en lättskött växt.

Inred efter ytan

När du ska inreda med växter måste du anpassa växterna efter ytan. Om du bor på en mindre yta kan du utnyttja höjden när du ska inreda. Det är snyggt att använda amplar av olika slag som du sätter i olika höjder. Om du har större ytor att inreda eller att det är högt till tak kan du med fördel använda riktigt stora växter. Det passar även att ha växter mitt i rummet om det är stora ytor. Då blir växten lite som en möbel. Det finns stora golvväxter som du kan använda i hörn eller som rumsavdelare. Du kan även placera växter tillsammans men det finns en hårfin gräns mellan att det ser bra ut och att det helt plötsligt ser stökigt ut. Det gäller att placera växter som passar tillsammans. Om du har en stor yta är ett tips att undvika flera små växter eftersom det kan ge ett plottrigt uttryck.

Gör stilleben med växter

Om du vill skapa en djungelkänsla ska du välja växter som har liknande blad. Det du ska undvika är att ställa växter som är anpassade för fönsterbrädor på golvet. De är alldeles för små för det och det är väldigt lätt att snubbla på små växter som står på golvet. Du kan göra väldigt fina stilleben med olika växter. Du kan kombinera växter, blommor och andra inredningsdetaljer tillsammans. Försök att få samlingen att se genomtänkt ut och att alla saker utgör en fin helhet tillsammans. Du kan exempelvis ha en kruka som sticker ut och resten som ser likadana ut. Kaktusar är coola växter och är snygga att skapa stilleben med.