Fräscha upp hemmet

Det är många som drömmer om att totalrenovera hemmet eller kanske till och med bygga helt nytt. Det är dock inte alltid man har råd till så stora förändringar. Men misströsta inte, det finns nämligen många saker man kan göra i hemmet som inte behöver kosta så mycket. I det här inlägget kommer några tips på saker man kan göra för att fräscha upp hemmet med en liten budget.

Måla om

Efter några år så kan man börja se slitage på väggar, lister dörrar och så vidare. Istället för att byta ut lister och dörrar kan man måla om. Och väggarna kan ge en helt annan känsla i rummet om de byter färg. Om man behöver målare på Östermalm kan man anlita professionella till att göra jobbet, eller så kan man åka och köpa färg och sätta igång och måla själv. Det är ganska tidskrävande och kräver lite tålamod, så det är generellt bättre om man anlitar någon annan att göra det. Välj färger som du känner väcker rätt känslor för det specifika rummet. I sovrummen bör man till exempel välja färger som lugnar medan i köket kan man ha lite mer fart och fläkt.

Storstäda

De flesta städar väl någon gång i veckan, kanske flera gånger, men en ordentlig storstädning behöver man göra någon gång i halvåret. Faktum är att det finns många som upplever att hemmet är finare om man har städat ordentligt än om man har massa dyra inredningsdetaljer men smutsigt. Så lägg inte några stora pengar på att köpa dyra saker om du inte har tänkt dig hålla iordning hemmet efteråt.

Byt ut växter

Efter ett tag kanske växterna i hemmet börjar se lite ledsna ut även om de får mycket vatten och kärlek. Då kan det vara dags för miljöombyte. Antingen flyttar man runt det man har i hemmet eller så köper man in lite nya växter som piffar till rummen. Det finns experter som menar att vissa växter trivs bättre ensamma medan andra mår bra av sällskap. Läs på om dina växter så ska du se att de kommer trivas alldeles utmärkt i ert hem.

Köp nya textiler

Något så enkelt som att byta ut gardiner och kuddar i hemmet kan göra stor skillnad. Det finns bra med valmöjligheter hos bland annat IKEA och då behöver man inte heller oroa sig så mycket för priset. Man kan också välja att köpa längder med tyg och själv sy upp det man behöver. I så fall kan man matcha kuddar, gardiner och dukar precis hur man själv vill. Det tar dock lite längre tid och kräver mer energi att göra det själv men det kan vara en trevlig sysselsättning när man är ledig.