Inred så billigt som möjligt


Att inreda ett hem behöver inte kosta skjortan eller kräva att du tar ett lån. Det finns mycket som du kan göra på egen hand och bli din egen Ernst Kirschsteiger, så att säga. Med lite inspiration och ihärdigt letande i butiker och vintage-butiker samt på nätets alla guldgruvor, så kan du få ett helt nytt hem för bara några hundralappar. Du kan göra dina egna bordslampor, möbler eller dekorationer och få en helt unik stil, som kanske även bedöms se ut som en lyxig version av ett relativt simpelt hem.

Inred efter din budget


Om du är ung och fått din första bostad, eller om du helt enkelt har ont om pengar eller strävar efter att vara sparsam, så kan det vara riktigt kul att inreda med små slantar. Ofta blir också resultatet mer inbjudande och personligt än ett hem som ser ut att ha tagits direkt från Elle Decorations senaste tidningsutgåva, där trender till stor del efterföljs.

Detaljerna har den största betydelsen

Det behövs inte fixas några nya möbler i storslagen stil för att ditt rum ska få sig en ny look. Det som man bör lägga störst vikt vid är de mindre detaljerna som går att måla, knåda till eller snickra. Det är dessutom smartare att inreda med fokus på mindre prylar, då många har benägenhet att tröttna på udda möbler efter ett tag. Mindre saker kan du lätt byta ut och det blir heller inte så dyrt. Detaljer kan vara [tavlor:https://frenillasbod.se/hur-man-hittar-ratt-tavlor-sin-inredning/https://frenillasbod.se/hur-man-hittar-ratt-tavlor-sin-inredning/ med foton du själv har tagit och gör dina egna ramar, vaser, ljusstakar, tyger på väggen eller handgjorda prydnadsföremål som en egengjord bokhylla, en bänk eller en lampa.

Ge det du har en ansiktslyftning


Bara för att dina möbler börjar bli slitna, så finns det ingen anledning att kasta dem på tippen eller ringa Myrornas upphämtningstjänst för att de ska komma och hämta dem. Pimpa upp det du äger med ny målarfärg, slipning eller genom att bygga till något. Små knoppar i köket kan bytas ut, trötta blommor kan ersättas av stora, gröna plantor och några enkla träplankor från en annan möbel kan bli en helt ny hylla.

Tyger gör underverk

Textilier är bland det bästa du kan använda dig av för att få ett uppiffat hem. Nya kuddfodral, tyger på väggen, plädar och mysiga mattor – allt detta kan få det tråkigaste rummet att skina upp i vintermörkret. Lek med mönster och om du har tid, så kan du också måla på tyget och göra egna motiv.