Inred och dekorera inför fester

Fyller du eller någon i din omgivning år? Eller ska du av annan anledning ordna en fest någonstans? Då kan det krävas en hel del planering om du vill att det ska bli som du har tänkt dig. Att dekorera inför fester kan vara ett roligt uppdrag, men som sagt kostar det både tid, planering och en del pengar, vilket kan vara bra att komma ihåg. Många större fester hålls ofta i hyrda lokaler, som för det mesta är tomma eller sparsamt möblerade. Att dekorera inför en fest kan med andra ord kräva att lokalen även behöver möbleras, åtminstone till viss del. Därför är det också viktigt att du i ett relativt tidigt skede har koll på ungefär hur många gäster som förväntas komma till festen sedan är det bara att köra igång med inredningen och möbleringen. Här nedan kan du få fler tips gällande dekoreringen och möbleringen inför en planerad fest.

Vilken typ av fest?

Ett första steg i planeringen kan vara att tydliggöra vilken typ av fest du ska dekorera och inreda. Ett barnkalas kräver till exempel en lite annorlunda inredningen än en bröllopsfest, vilket de flesta såklart förstår. Om det till exempel rör sig om något som liknar ett vilt firande på Melodifestivalens efterfest är de också bra att tänka på att såväl möblerna och dekorationerna bör vara tåliga, och inte minst om delar av dem är hyrda eller lånade. Börja gärna med att planera den eventuella möbleringen, så som klappstolar, extra bord, någon soffgrupp eller sittdynor eller liknande, extra belysning och kanske matta och gardiner eller andra textilier som gör lokalen lite mer ombonad. Se också till att sprida ut möblerna så inte lokalen känns för tom och kal och till exempel ekar när ni pratar. En eller flera mattor verkar också ljuddämpande i en festlokal. När detta är klart har du en bra översikt av hur mycket som finns kvar av budgeten till dekoreringen och det som sätter pricken över i:et på själva lokalen.

Satsa stort med dekoreringen

Om du ska hyra en lokal finns det en sajt som är perfekt att hyra eventlokaler Stockholm. Bor du stort eller till exempel har ett lantställe kan det vara en bra idé som festlokal. Vad gäller själva dekoreringen kan du slå på stort, men det behöver inte kosta skjortan för det. Glitter är ofta billigt och livar upp en lokal på bara någon sekund. Detsamma gäller ballonger. Vill du satsa på något mer sofistikerat kan blommor och växter skapa en härlig känsla i lokalen, liksom mycket textilier i form av allt ifrån kuddar till dukar och tunnare gardiner o.s.v. För att skapa en mer lekfull atmosfär är klara färger ett tips, medan ljusare och mer dämpade färger kan göra sig bättre till exempel bröllopsfester. Om väggarna är kala kan det också vara en bra idé att fylla dessa, antingen med tavlor, eller också med affischer, teckningar, tyger, speglar eller vad du tycker passar bäst till festen.