Stilrent och ljust vardagsrum

Lyxig inredning – så gör du

Om du vill inreda ett hem som andas lyx finns det genvägar att gå. Tillåter ekonomin kan du ta hjälp av en stylist som är specialiserad på att skapa drömliknande miljöer, även på mindre ytor. Det behöver dock inte kosta skjortan om du vill göra det själv. Genom att följa ett par enkla knep går det att skapa en lyxig atmosfär som får dina gäster att idogt berömma din snygga inredningsstil. Ett stilrent hem med noga utvalt möblemang som passar din personlighet är inte svårt att få på plats. Det viktigaste är att du låter ditt hem återspegla en del av dig själv, annars blir det lätt alldeles för opersonligt. Läs vidare för att ta del av tips som sätter pricken över i:et.

Stilrent och ljust vardagsrum

Att sätta sin egen prägel på hemmet är inte svårt. Fundera på om du vill ha ett hem som andas nutida trender eller om du föredrar ett hem med antika föremål och pampiga växter. På nätet kan du fynda på både nätauktioner och trendiga onlinebutiker. Ljusa väggar skapar en illusion av ett större rum för dig som bor på mindre yta. Måla rummet i en snygg pärlvit färg och om du önskar tillföra en färgklick kan du färgkoordinera tavlor och annan mindre inredning. Investera i en dyrare matta, en lyxig Howardsoffa eller en skandinavisk designklassiker för att ge rummet det där lilla extra. Sovrummet får extra flärd genom mjuka naturmaterial och sängkläder av hög kvalité. Drapera sängkanten med en vacker pläd och stuva undan krimskrams och småsaker som tar onödig plats. På toaletten kan du lägga in nya handdukar, väldoftande ljus och ställa fram parfymflaskor med snygg design. Om det är dags att göra en hel- eller delrenovering som kräver ett tillskott i hushållsbudgeten kan du låna pengar. med hjälp av långuider kan du lättare få en överblick kring räntekostnader och vilka olika typer av lån som finns att tillgå.

Inred med blommor

Snittblommor på gatan

Skapa en lyxig entré i hallen genom att placera en hög vas fylld med liljor som välkomnar både dig och dina gäster. Det är ett välkänt knep inom hotellindustrin och på femstjärniga hotell finner man ofta lyxiga blomarrangemang strategiskt utplacerade. färska snittblommor lyfter all typ av inredning och ger hemmet det lilla extra. Duka middagsbordet med avklippta rosor utplacerade i små glasvaser eller låt en väldoftande bukett med körsbärsblommor ta plats på vardagsrumsbordet under våren. Kombinera gärna med minimalistiska eukalyptuskvistar, vars vackra gröna färg med inslag av silver passar i alla typer av rum. Byt vatten ofta så håller dina snittblommor längre. Vaser och krukor är också en viktig detalj så investera gärna i glasvaser och handgjorda blomkrukor. Svenska designmärken som Kosta Boda och Orrefors erbjuder vacker glaskonst. En grön växt i en vit- eller jutefärgad korg skapar ett fint blickfång och lyfter övrig inredning. Glöm inte bort badrummet när du inreder med blomster! I blomsteraffären kan du få tips om duschväxter som klarar sig utmärkt i ett solfattigt badrum. Grönska och färg bryter snyggt mot kakel och andra badrumsmaterial. Inred lyxiga rum som får dig att längta hem varje dag!