Populära inredningstrender

Är du inredningsintresserad? Trivs du allra bäst i inredningsbutikerna, fullastad med prydnadskuddar och stilrena ljusstakar? Älskar du att måla om och se hemmet förvandlas? Då är du långt ifrån ensam. För den inredningsintresserade finns det inte mycket som är bättre än att inreda det egna hemmet med alltifrån fluffiga kuddar och skira gardiner till minimalistiska blomkrukor och abstrakt konst. Antingen har du din egen stil eller så följer du det senaste modet slaviskt. Är du oerhört modemedveten byter du troligtvis också ut dina textilier och statyetter med jämna mellanrum, allt för att kunna följa de senaste trenderna. I detta inlägg tänker vi diskutera några utav de senaste trenderna samt informera om hur du kan bära dig åt för att bli bättre på just inredning.

Trender kommer och går

För 25 år sedan var det vit och svarta marmorbordet det snyggaste man kunde ha i vardagsrummet. Soffbordet återfanns i nästintill var mans hem och var älskat för sin praktiska men också eleganta yta. Så småningom dog trenden ut och det var svårt att förstå att bordet en gång varit så älskat som det var. För ett par år sedan kom dock marmortrenden tillbaka med full kraft. Allting skulle vare i just marmor, skärbrädor, underlägg och möbler. Det som inte kunde tillverkas av den populära stenen fick istället bära marmortryck, såsom handdukar och kuddar. Snart svänger det dock igen, marmortrenden har dött ut något och Formexmässan visar kommande trender för våra hus och lägenheter. Är du aktiv inom inredningsbranschen är mässan därför ett måste att besöka om du vill ta del utav de senaste trenderna och se vad som kommer vara populärt under tiden som kommer.

Inred efter din egen smak

En utav de trender som presenterades på den senaste Formexmässan var den personliga. Nu behöver du med andra ord inte köpa något ytt för att vara modern, istället är det inne med egentillverkade och personliga saker. Du kan till exempel sätta upp en hemmagjord mask eller hylla på väggen samt placera en gammal ärvd byrå ute i hallen. Så länge inredningen är personlig för dig är du på helt rätt väg. Det kommer också vara populärt med matta detaljer, såsom matta textilier, väggar och blomkrukor. Ytterligare en trend, och en mer praktisk sådan, är småmöbler. Med hjälp utav Sambla renoveringslån har du råd att lägga lite extra pengar på det perfekta avlastningsbordet för köket eller på ett praktiskt inglasat skåp i mindre storlek. Detta är definitivt en trend som kommer älskas av dig som bor på mindre yta.